PARAULES 3/40 S. JULIÀ DE VILATORTA


40 petons per a un aniversari artrístric

Color, música, personatges fantàstics que no havia vist mai... La memòria em trasllada a un temps que, més jove encara, “els Artristras” em descobriren un món màgic i bell. En aquell temps “enyoradís i verd” que diria en Segarra, Artristras va transformar els meus carrers i places en espais escènics, i en cada racó traspuava la sorpresa i la genialitat d’una gent que sap integrar-se i amarar-se de l’essència del lloc on van a raure, per oferir una mostra del seu ofici fet a mida per a cada paisatge. Amb l’originalitat com a signe identificador, Artristras ens ha ofert l’oportunitat de somniar i deixar de tocar de peus a terra en molts moments del nostre atrafegat moment de viure.

Aquella amistat que va començar amb un ou, un rei i un carallot en aquell llunyà sant Roc de 1981, encara perdura. L’atzar ens ha fotut més d’una atzagaiada i pel camí hem perdut gent molt estimada (la Lola i en Lluís per part vostra i la Dolors, la Carme, la Francesca i en Pep, per part nostra). Els moments emotius i els retrobaments queden gravats per sempre més en el record.

Felicitats per aquests 40 anys. Tot i que aquesta singular odissea la vau començar uns anys abans i que pel vostre univers hi ha passat molta gent, vull agrair de tot cor la Glòria, en Quique, en Carles i la Jordina, l’esforç i la tossuderia d’estar al peu del canó des del començament. Gràcies per fer-me còmplice de les vostres genialitats!

40 petons a tots els artristrus!

“Al carrer hi ha gresca  / capgrossos, Artristras. / Soroll de traques i orquestra. / No és el carrer que està de festa. És el carrer que fa la festa!”.

Sant Julià de Vilatorta, 22 de maig de 2020 –diada de santa Rita-

Julià Casacuberta i Lluís Vilalta, en nom del col·lectiu Relleu.

FOTO: Lluis Vilalta / FESTES POPULARS ST.ROC. Espectacle: L'Ocell de la pluja.