PARAULES 32/40 JORDI FÀBREGAS-LOLA CAPDEVILA

40 ANYS d’ARTRISTRAS – Els de La Garriga!!!

Els vostres Embolics van començar el 1975, però els maldecaps i l’envitricollada grossa va espetegar el 1980 amb el cap ple de pardals i Ocells de pluja, i encara dura i per molts i molts anys més.

Fa quaranta anys de tot plegat, o si voleu quaranta-cinc… o els que calgui posar, per això no ens discutirem pas. Però sí que podem cridar “anit érem joves/ veiem clares les coses...” en pla cantautor raimonià i, si voleu, discrepar d’ell tot dient que SOM JOVES I VEIEM CLARES LES COSES i esteu i som al peu del canó i per molts anys més.

Als vuitanta anàvem sortint de la foscor cruel del franquisme amb tota l’energia i tota l’esperança de poder canviar les coses amb la nostra única arma: la cultura, la música, la poesia, el teatre... i, de cop i volta, els carrers eren també nostres! Amb aquest esperit va començar el nostre contacte amb l’esclat que veu protagonitzar, ARTRISTRAS, amb la vostra irrupció tant vital.

La nostra implicació com a músics grallers en els combats itinerants de carrer que protagonitzàveu; amb la formació tradifolk La Murga en els vostres increïbles i lluminosos espectacles d’escena; en les vostres puntuals accions sorprenents, desconcertants, tendres, ... La vostra Lola Coll la portarem sempre al cor.

Va ser una època fantàstica, plena d’imaginació i empenta al cent per cent, i us volem donar les gràcies per deixar-nos compartir i col·laborar del vostre món. Un autèntic plaer.

Han passat quaranta anys com si res. No ens hem menjat el món ni tampoc l’hem millorat tant com ho havíem somniat, però amb tota la vostra feina feta i la que seguiu fent i fareu, podem jurar que ho hem intentat i creiem, sense cap modèstia, que ho hem aconseguit una mica.

ARTRISTRAS, Quique, Glòria, Carles, Jordina ... MOLTES FELICITATS PER AQUESTS 40 ANYS D’ART, OFICI, CULTURA I AMISTAT!!!

Gràcia, octubre 2020

Jordi Fàbregas (Músic) i Lola Capdevila (activistes culturals i cofundadors del C.A.T.)

Foto: Arxiu Artristras / Espectacle: Fira de Carrer (Portal de l’Àngel-BCN)