Companyia

 Artristras  sorgeix de l’interès per la cultura tradicional i l’acció directa del teatre de carrer a la primavera de 1980. Els seus components provenen de diferents disciplines: arts plàstiques, escèniques, artesanals, etc. Aquestes disciplines són  la base  de l’experimentació de  tots  els projectes. Durant els primers anys  el grup utilitza el llenguatge bàsic de la joglaria i la Comèdia de l’Art. Profunditza en tècniques de teatre de carrer i  més tard s’encamina cap a  la introducció d’un  teatre més visual i plàstic. El resultat és un llenguatge actual que aconsegueix la marca  i l’estil personal del grup.

Paral·lelament a la creació dels espectacles del grup, Artristras, s’especialitza en el disseny  i la posada en escena de muntatges puntuals fets per encàrrec. Carnestoltes, inauguracions i ambientacions estètiques tenen també la riquesa i la poesia de les imatges dels espectacles.

Tot el material utilitzat surt  dels tallers de la companyia. Màscares, monstres, vestuari, objectes i escenografies són el resultat de la constant manipulació i investigació  de materials.

La narrativa dels espectacles té com a base fonamental el desenvolupament del teatre visual.  Aquest es veu reforçat per la música creada especialment per a cada situació i interpretada en directe per donar més força i interès a l’acció.

A partir de l’any 1986 amb l’estrena de Homoterm el grup va ser conegut  a Europa. Aquest  espectacle es va convertir en un clàssic del teatre de carrer.  També amb  Orbe, Medusa i Pleniluni, el grup ha participat en festivals internacionals de teatre i programacions culturals de països com França, Holanda, Alemanya, Anglaterra, Grècia, Polònia, Romania, Portugal, Bèlgica, Colòmbia,Brasil, Estats Units i coproduccions a Turquia i Togo

 

 

Vídeo

Galeria d'imatges

  • Artristras, 1975

  • 1975, 1er. espectacle professional

  • 1976, primer espectacle visual

  • 1980, "Fira de carrer"